27 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Τ.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, για την αγροτική κινητοποίηση


Share Button

ΚΚΕΗ Τ.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, χαιρετίζει τη προχθεσινή κινητοποίηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα ύστερα από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας και της Ομοσπονδίας Α.Σ. Πρέβεζας, με βασικό αίτημα, να μείνουν στο χωράφι τους και την παραγωγή τους, την αντίδραση απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ για το βίαιο ξεκλήρισμά τους.


Ο πολυήμερος αγώνας των φτωχών παραγωγών που ξεδιπλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, είναι ένας αγώνας τίμιος και ηθικός γιατί αφορά την ίδια την επιβίωση αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους.


Αφορά την ανάγκη της πάλης για έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που στο κέντρο της προσοχής του θα είναι ο άνθρωπος του μόχθου και η ικανοποίηση των αναγκών του, κόντρα στα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, αυτών δηλαδή που σήμερα κρατάνε στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.


Η προσπάθεια καταστολής που εξελίχθηκε στο χθεσινό συλλαλητήριο, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να κλείνει τον κεντρικό δρόμο της πόλης ώστε η πορεία να μην μπορέσει να προσεγγίσει την Περιφέρεια προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα, δείχνει ξεκάθαρα το ποιος είναι ο «εχθρός» για τους δήθεν «ανεξάρτητους» και ακομμάτιστους στην Τ.Δ., για το κράτος, συστατικό κομμάτι του οποίου είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε όλη την επικράτεια!


Τον αγωνιζόμενο «εχθρό λαό» φοβάται το αστικό πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό και ας τον κοροϊδεύουν προεκλογικά δήθεν για εξαγγελίες και προγράμματα προς όφελός του!


Ακόμα περισσότερο, φοβούνται την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη κοινή δράση εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπσχολούμενων ΕΒΕ, νεολαίας και γυναικών της λαϊκής οικογένειας, της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια, που μπορεί να βάλει εμπόδια στα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά σενάρια «ανάπτυξης» και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνολικές ρήξεις και ανατροπές.


Η πολιτική του «νόμος και τάξη» που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει, με τα ατελείωτα δικαστήρια που έχει στήσει ενάντια σε αγωνιζόμενους εργάτες, αγρότες, μαθητές, η κατασταλτική μηχανή που έχει στηθεί με σκοπό να τρομοκρατήσει το κίνημα, μαζί με όλους εκείνους τους μηχανισμούς, κρατικούς και παρακρατικούς, που διαθέτει δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου, άνεργου, συνταξιούχου, νέου, αυτοαπασχολούμενου της πόλης και του χωριού.


Τώρα πρέπει να καταδικαστεί η απρόκλητη αστυνομική ενέργεια απέναντι στους αγωνιζόμενους εργατο-αγρότες στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 25/2 στα Γιάννενα όπως και κάθε παρόμοια κίνηση όπου και αν εμφανίζεται!

Τώρα πρέπει να μαζικοποιήσουμε και να μαχητικοποιήσουμε ακόμα περισσότερο σωματεία και συλλόγους, να δυναμώσουμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις εκείνες που στο στόχαστρο θα βάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, τους συνοδοιπόρους τους σε επίπεδο κυβέρνησης αλλά και Τοπικής Διοίκησης, όλους αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για τα δεινά του λαού μας.


Με ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, σε ευρωκοινοβούλιο, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, σε σωματεία, συλλόγους, γειτονιές και χωριά, υπάρχει τρόπος για να απαντήσουμε στην πολιτική που καταδικάζει το λαό μας να ζει μόνιμα στην ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια. Που πετά τον μικρομεσαίο αγρότη από το χωράφι του για να συγκεντρώσει τη γη και την παραγωγή του στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών – αγροτών.


ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην ΕΕ, τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το βάρβαρο και σάπιο σύστημα, για να ανοίξει ο δρόμος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.



Ανακοίνωση Τ.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, για την αγροτική κινητοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου