27 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση Τ. Τασιούλα για την χρηματοδότηση των Δήμων


Share Button

Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Ιωαννιτών με την Λαική Συσπείρωση Τάκη Τασιούλα σε σχέση με την συζήτηση για την χρηματοδότηση των Δήμων.


ΙωάννιναΜε αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διαχείριση του κουτσουρεμένου προυπολογισμου του Δήμου,ανακυκλώνεται η συζήτηση ανάμεσα στιs παρατάξειs τηs πλειοψηφίαs,σχετικά με την χρηματοδότηση των δήμων,τιs καθυστερήσειs στην απόδοση απο την κυβέρνηση των προβλεπόμενων πόρων.


Η συζήτηση και η αντιπαράθεση είναι αποπροσανατολιστκή.Έχει ωs αφετηρία την αποδοχή απο τιs παρατάξειs αυτέs,τηs δραστικήs περικοπήs τηs κρατικήs χρηματοδότησηs των Δήμων,που αποτελεί κεντρική κατευθύνση τηs κυβέρνησηs και τηs Ε.Ε.Στόχοs είναι η εξασφάλιση πόρων για την <<σωτηρία>> των κέρδων των μονοπωλίων,η ενίσχυση τηs <<ανταγωνιστικότηταs>> και <<επιχειρηματικότηταs>>,η <<λειτουργεία>> των δήμων <<αυτοτέλωs>> με ιδιωτικοοικονομικά κριτηρια.Με αυτή την πολιτική εχούν συμφωνησεί.

Γί αυτό παρουσιάζουν τουs μειωμένουs κρατικούs πόρουs ωs αναπόφεκτο <<κακό>> και αναπτύσουν κάλπικο τσακωμό για το πωs και πότε θα μοιραστούν τα ψίχουλα και ποιόs είναι πιο ικανόs διαχειριστήs τηs φτώχειαs και τηs μιζέριαs.


H συζήτηση αυτή είναι και προάγγελοs τηs παραπέρα αφαίμαξηs τηs λαικήs οικογένειαs από τουs δήμουs.Σαν ώριμο φρούτο προωθούν ωs <<μόνη λύση>> στο αδιέξοδο των οικονομικών των δήμων,την αυξήση σε ανταποδοτικά τέλη,χαράτσια κ.λ.π αλλά λαι σχέδια για παραπέρα φορολόγηση των λαικών οικογενειών από τουs δήμουs για να έχουν δικά τουs εσόδα.Δηλαδή παραπέρα αυξήση τηs φοροληστείαs των εργαζομένων,ανέργων κ.λ.π.


Οι λαικέs οικογένειεs έναν δρομο έχουν.Να αρνηθούν την φοροληστεία.Να οργανώσουν τηs πάλη τουs ενάντια σε κάθε αντιλαικό μέτρο των δήμων,των περιφερειών,των κυβερνήσεων,τηs Ε.Ε.Να στηρίξουν στιs εκλογέs που έρχονται τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στον δήμο και την περιφέρεια(<<Λαική Συσπείρωση>>) και στην Ευρωβουλή.

Με ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαική αντεπίθεση,η εργατική-λαική αντιπολίτευση στην ΕΕ,τιs κυβερνήσειs,την Τοπική Διοίκηση,που υπηρετούν το βάρβαρο και σάπιο σύστημα.Για να ανοίξει ο δρόμοs για ριζικέs ανατροπέs με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.



Δήλωση Τ. Τασιούλα για την χρηματοδότηση των Δήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου