27 Φεβρουαρίου 2014

Απαντήσεις ΥΠΕΚΑ και Υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την αιθαλομίχλη


Share Button

Όλα «καλά καμωμένα», κατά τα Υπουργεία Π.Ε.Κ.Α και Οικονομικών στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.


ΣΥΡΙΖΑΟυδέν νεότερο από τα Υπουργεία ΠΕΚΑ και Οικονομικών στη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς για την αιθαλομίχλη που για αρκετές μέρες εφέτος «έπνιξε» το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και από ότι φαίνεται θα αναγορευτεί σε μόνιμο φαινόμενο τα επόμενα χρόνια.


Σε ότι αφορά στο αν υπάρχει πρόθεση από το ΥΠΕΚΑ να εγκαταστήσει και άλλους, πλην του ενός υπάρχοντος, σταθμούς μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων PM10 και PM2.5 η απάντηση είναι αρνητική, εξ αιτίας του πληθυσμού της πόλης των Ιωαννίνων πού είναι μικρότερος από τον προβλεπόμενο των 250.000 κατοίκων από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Δεν λαμβάνεται όμως υπ όψη το υψόμετρο, η μορφολογία του εδάφους, η ανυπαρξία ανέμων , το πολύμηνο ψύχος και συνεπώς η έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση.


Ουδεμία επίσης απάντηση υπάρχει από το Υπουργείο Οικονομικών για την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α ζώνη καταβολής επιδόματος Θέρμανσης, για μία ακόμη φορά.


Επίσης παραμένει το εξοντωτικό και απαράδεκτο μέτρο της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης.


Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντάς καλεί το ΥΠΕΚΑ να προβεί στην εγκατάσταση και άλλων σταθμών μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 και PM2.5 σε σημεία που θα οριστούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες δίκτυο μέτρησης, και το Υπουργείο Οικονομικών να επαναφέρει τον ΕΦΚ πετρελαίου στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011 και σαν ελάχιστο μέτρο «ακούγοντας» την σύσσωμη απαίτηση όλων των φορέων του Νομού να εντάξει το Νομό Ιωαννίνων στην Α ζώνη καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.



Απαντήσεις ΥΠΕΚΑ και Υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την αιθαλομίχλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου