27 Απριλίου 2015

Ιωάννινα: Μελέτη διαμόρφωσης - ανάκτησης παραλίμνιας έκτασης

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΤη συνεργασία του Δήμου με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης και τους πολύ σημαντικούς «καρπούς» που αυτή αποφέρει, πρόβαλε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, εισηγούμενος της θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, «Διαμόρφωση – ανάκτηση παραλίμνιας έκτασης λίμνης Παμβώτιδας, στην περιοχή Βοτανικός, Δήμου Ιωαννιτών, Ν.Ιωαννίνων». Μια μελέτη που εκπόνησαν τα επιστημονικά στελέχη του Φορέα.


Αναφερόμενος στο έργο που θα επιδιωχθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας, μίλησε για μια «στρατηγική επιλογή του Δήμου για την πόλη και τη λίμνη» η οποία έχει να κάνει με την όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική αποκατάσταση της παραλίμνιας περιοχής, η οποία «πρέπει να περιέλθει στην προτέρα κατάσταση μέσω γκρεμίσματος του κρυπηδότοιχου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση».


Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών αναφέρθηκε σε μια «πολύ σημαντική παρέμβαση», τόνισε πως η μελέτη του Φορέα «συμμορφώνεται πλήρως με τις προτάσεις και τα σχέδια του Δήμου για την παραλίμνια περιοχή», όπως και με το Σχέδιο για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που προωθεί ο Δήμος στη νέα προγραμματική περίοδο.


Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα ο Δήμος θα ανοίξει μια συζήτηση στην τοπική κοινωνία για τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.


Απαντώντας δε σε ενστάσεις επί της μελέτης που κατέθεσε στο σώμα εκπρόσωπος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε με νόημα ότι «αν αποδεχθούμε όλοι ότι κανένας δεν έχει το μονοπώλιο του ενδιαφέροντος για την προστασία της λίμνης, τότε θα κάνουμε έναν καλόπιστο διάλογο».


Στο ίδιο θέμα ο κ. Μανταλόβας πρόσθεσε πως αυτό που έχει ως κύριο μέλημα του ο Δήμος είναι «να προβούμε στις καλύτερες τεχνικές λύσεις ώστε η λίμνη να είναι το επίκεντρο της ανάπτυξης για την περιοχή»



Ιωάννινα: Μελέτη διαμόρφωσης - ανάκτησης παραλίμνιας έκτασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου