28 Απριλίου 2015

Να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της περιοχής του Γριμπόβου από Πεδινή σε Ορεινή ζητά με έγγραφό του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Δήμαρχος Αρταίων

Ο Δήμαρχος Αρταίων μόλις ενημερώθηκε ότι, η Τοπική Κοινότητα Γριμπόβου του Δήμου Αρταίων χαρακτηρίζεται στα στοιχεία που χρησιμοποιεί ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τις δηλώσεις Ο.Σ.Δ.Ε. έτους 2015 ως πεδινή, από ορεινή που ήταν χαρακτηρισμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια, απέστειλε επίσημο έγγραφο προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νικόλαο Βούτση, και τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, επισημαίνοντας το θέμα και ζητώντας την αλλαγή του χαρακτηρισμού της περιοχής από Πεδινή σε Ορεινή.


Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής: «Μετά λύπης μας, ενημερωθήκαμε από κτηνοτρόφους της Τοπικής Κοινότητας Γριμπόβου του Δήμου μας και το διασταυρώσαμε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ότι η περιοχή πλέον του οικισμού Γριμπόβου της Τοπικής Κοινότητας Γριμπόβου του Δήμου Αρταίων χαρακτηρίζεται, στα στοιχεία που χρησιμοποιεί ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τις δηλώσεις Ο.Σ.Δ.Ε. έτους 2015, ως πεδινή, από ορεινή που ήταν χαρακτηρισμένη, όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Όπως, είναι κατανοητό, η αυθαίρετη κατά τη γνώμη μας, αλλαγή στον χαρακτηρισμό, της περιοχής αυτής από ορεινή σε πεδινή, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων (όπως είναι η εξισωτική αποζημίωση) και επιδοτήσεων των παραγωγών της περιοχής αυτής, στην ένταξη δράσεων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, κλπ.


Ενημερωτικά, σας γνωρίζουμε ότι, η Τοπική Κοινότητα Γριμπόβου, αποτελείται από δύο οικισμούς: Γριμπόβου και Χανοπούλου. Ο μεν οικισμός Γριμπόβου ήταν χαρακτηρισμένος, εδώ και δεκαετίες, ως ορεινός, ενώ ο οικισμός Χανοπούλου, ήταν χαρακτηρισμένος και συνεχίζει να είναι, πεδινός. Το γεωφυσικό ανάγλυφο των δύο αυτών οικισμών, αν και ανήκουν στην ίδια κοινότητα, είναι τελείως διαφορετικό και συνάδει με το χαρακτηρισμό των περιοχών (βουνά στο Γρίμποβο – ορεινή περιοχή, πεδιάδα στο Χανόπουλο – πεδινή περιοχή).


Θεωρώντας ότι πρόκειται για μία σοβαρή παρεξήγηση και αδικία, η αλλαγή του χαρακτηρισμού του οικισμού Γριμπόβου σε πεδινή, η οποία προκαλεί σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη της τοπικής κτηνοτροφίας και στο ήδη εξασθενημένο εισόδημα των τοπικών κτηνοτρόφων, ζητούμε, άμεσα, τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής του οικισμού Γριμπόβου, της Τοπικής Κοινότητας Γριμπόβου, του Δήμου Αρταίων, από πεδινή, σε ορεινή.


Το αίτημά μας παρακαλούμε, όπως γίνει άμεσα δεκτό, δεδομένου ότι, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε. έτους 2015, στους πιστοποιημένους φορείς του Νομού μας, λήγει στις 15 Μαϊου 2015.»



Να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της περιοχής του Γριμπόβου από Πεδινή σε Ορεινή ζητά με έγγραφό του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Δήμαρχος Αρταίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου