27 Απριλίου 2015

Βιβλία για παιδιά με προβλήματα όρασης παρέδωσε στο Ειδικό Σχολείο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών

Βιβλία για παιδιά με προβλήματα όρασης παρέδωσαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας.


Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό υλικό που εξέδωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο πλαίσιο του προγράμματος «ο Καβάφης πάει Σχολείο», το οποίο η Στέγη σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, υλοποιεί σε έξι σχολεία του Δήμου μας.


Μέσα από τη δράση «ο Καβάφης πάει σχολείο», τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα «ιερά» και πιθανώς δυσπρόσιτα κείμενα του Αλεξανδρινού ποιητή, αξιοποιώντας την σύμπραξη των πλέον «απρόβλεπτων» τεχνών. Από κόμικς, κατασκευές, καινοτόμες αφηγήσεις, μέχρι… μουσική χιπ χοπ.


Τα βιβλία για παιδιά με προβλήματα όρασης που προσέφερε η Στέγη και παρέδωσαν σήμερα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος είναι «ένα σπάνιο υλικό που θα έχει πλέον την χαρά να αξιοποιήσει το σχολείο μας», όπως είπε η κ. Γεωργία Μπίρμπου, προϊσταμένη του ειδικού σχολείου.


Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με την δασκάλα και τους μαθητές του σχολείου, αλλά και να δει τον άρτιο εξοπλισμό και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε αυτό, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι στα Γιάννενα λειτουργεί ένα τέτοιο σχολείο που είναι μοναδικό για όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.


Μάλιστα προέτρεψε γονείς της περιοχής μας που έχουν παιδιά με προβλήματα όρασης, να επιλέξουν να τα στείλουν στο συγκεκριμένο σχολείο που όπως και ο ίδιος διαπίστωσε «θα συμβάλει αποφασιστικά στην άρτια εκπαιδευτική εξέλιξη των παιδιών τους».


Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ιωαννιτών είχε ζητήσει από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών να αποσταλεί αυξημένος αριθμός βιβλίων, έτσι ώστε υπάρχουν αντίτυπα που θα δοθούν σε παιδιά με προβλήματα όρασης που φοιτούν και σε σχολεία που παρέχουν πρόγραμμα ειδικής στήριξης.



Βιβλία για παιδιά με προβλήματα όρασης παρέδωσε στο Ειδικό Σχολείο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου