29 Απριλίου 2015

Παραίτηση Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ζητά ο υπουργός, λόγω Digea

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς


Τις παραιτήσεις των μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζητά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, μετά την πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, σήμερα το πρωί.


Η διακοπή «είναι αποκλειστική ευθύνη» της Digea και «εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ» καταγγέλλει ο υπουργός.


Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν στις συμβατικές υποχρεώσεις και στη λειτουργία της ίδιας της DIGEA. Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν στην στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. Κυρίως όμως ερωτηματικά που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA.»


Η Digea είναι η εταιρία που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που κάθεται στο λαιμό ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης που βλέπουν κάποια σκοτεινά σημεία στην ανάληψη του έργου αξίας εκατομμυρίων. Ο υπουργός με αυτή του την απόφαση, στέλνει μήνυμα προς τις κατευθύνσεις που αφορούν όλες αυτές τις «ανεξάρτητες επιτροπές» ότι η κυβέρνηση θα διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον, προσπάθεια στην οποία ο υπουργός εντάσσει και τον νέο νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.


Πηγή: rizopoulospost.com



Παραίτηση Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ζητά ο υπουργός, λόγω Digea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου