29 Απριλίου 2015

ΕΛ.ΑΣ: Συλλήψεις σε Πρέβεζα και Ιωάννινα

Ελληνική ΑστυνομίαΕξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Δωδώνη Ιωαννίνων:


Συνελήφθησαν την 27/04/2015 το μεσημέρι στη Δωδώνη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 27 χρονών και ένας 38χρονος ημεδαπός, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.


Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής από σπίτι στη Δωδώνη Ιωαννίνων, που έγινε το πρωί της 26/04/2015, κατά την οποία αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και μια φωτογραφική μηχανή.


Από την εξέλιξη της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή του 38χρονου ημεδαπού, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα.


Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, στο σπίτι του 38χρονου διέμενε και ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα και συνελήφθη.


Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας:


Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και έναν ομοεθνή συνεργό του, που αναζητείται.


Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 27/04/2015 τα ξημερώματα, στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, αστυνομικοί της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, στο οποίο επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.


Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός ενώ ο 28χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος συνελήφθη.


Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν κλέψει το αυτοκίνητο λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Ζωής Ιωαννίνων.


Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες δύο (2) κλοπές και τρεις (3) διαρρήξεις οχημάτων που έγιναν την 26/27-04-2015, στο Καλπάκι, στη Νέα Ζωή Ιωαννίνων και στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.


Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.


Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη:


Συνελήφθη την 27/04/2015 το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.


Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 24χρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.


Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών:


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν την 27/04/2015 το βράδυ, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 20 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.


Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οι δύο διακινητές μετέφεραν από κοινού δύο ομοεθνείς τους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 47 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας, με τελικό προορισμό την Άρτα.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των δύο λαθρομεταναστών εκκρεμούσε επιπλέον μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.


Το αυτοκίνητο των διακινητών κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.



ΕΛ.ΑΣ: Συλλήψεις σε Πρέβεζα και Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου