24 Απριλίου 2015

O Bαρουφάκης κατηγορεί τους θεσμούς για παραλογισμό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς


Παράλογο θεωρεί το αίτημα της ΤΡΟΙΚΑΣ για περαιτέρω λιτότητα και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Ο υπουργός οικονομικών θεωρεί ότι το συγκεκριμένο αίτημα το οποίο μάλιστα δεν λαμβάνει υπόψιν του την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, εξυπηρετεί μόνο την απαρέγκλιτη εφαρμογή των όρων δανεισμού και δεν γίνεται με βάση κάποιο μακροοικονομικό μοντέλο.


Αυτά και άλλα πολλά είπε ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του για το οικονομικό ένθετο Business Spectator της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Australian.


Στη συνέντευξη αυτή ο ΥΠΟΙΚ εξήγησε τη δραματική μείωση ιδιωτικών και δημοσίων δαπανών που οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν κάνει οι οποίες μάλιστα οδήγησαν σε μείωση 30% του ΑΕΠ και σημειώνει πως οι θεσμοί τώρα απαιτούν περαιτέρω μειώσεις, «όχι βάσει λογικής ή κάποιου μακροοικονομικού μοντέλου, αλλά ως απαίτηση για απαρέγκλιτη εφαρμογή των όρων δανεισμού και χωρίς καμία πρόνοια για τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».


Παράλληλα στη συνέντευξη αναφέρεται σε «πλήρη αταξία», στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας σχετικά με αποδοχές και ωράριο, κατακρυμνησμό των αποδοχών στο δημόσιο ενώ την ίδια στιγμή επιτελείται μείωση εργατικού δυναμικού. Εξήγησε ωστόσο ότι η μείωση αυτή προέρχεται είναι από «συνταξιοδότηση είτε από άλλους τρόπους, πλην όμως απολύσεων».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: rizopoulospost.com



O Bαρουφάκης κατηγορεί τους θεσμούς για παραλογισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου