27 Απριλίου 2015

Η Κ.Υ.Α. για το παράβολο εξέτασης του Πιστοποιητικού Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

epirusnewsΑπό το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας


Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για το παράβολο εξέτασης του Πιστοποιητικού Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Εντός των ημερών ξεκινάει το σύστημα των Εξετάσεων.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση3501/41173/14-4-2015 με την οποία αλλάζει το ύψος του παραβόλου για την εξέταση στην Ορθή Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.


Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, η προηγούμενη Απόφαση όριζε παράβολο 25 € μέχρι 31/3/2015, 50 € μέχρι 31/8/2015 και 100 € από 1/9/2015 και εξής. Επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα για τη διενέργεια των εξετάσεων δεν είχε ετιμαστεί μέχρις τις 31 Μαρτίου, ήταν αναμενόμενη η αλλαγή της απόφασης και η παράταση της περιόδου “χαμηλής χρέωσης” των 25 €.


Με τη νέα Απόφαση ορίζεται παράβολο 25 € μέχρι 31/8/2015 και 50 € από 1/9/2015 και μετά. Ένα θετικό της νέας Απόφασης είναι ότι καταργεί τελείως τη χρέωση των 100 €, που ήταν ομολογουμένως ένα δυσβάσταχτο “χαράτσι” για τους αγρότες που επιθυμούσαν να πιστοποιηθούν.


Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, το παράβολο αφορά τησυμμετοχή στις εξετάσεις και όχι την κατάρτιση η οποία δεν είναι υποχρεωτική.


Σε έγγραφο που έχει αναρτήσει στην Ιστοσελίδα του το Υπουργείο επισημαίνονται και τα εξής, σχετικά με τη διαδικασία των εξετάσεων:


1. Τα Εξεταστικά Κέντρα οφείλουν να καταρτίζουν τμήματα εξετάσεων 10-20 ατόμων και με βάση αυτά προγραμματίζουν ημερομηνίες εξετάσεων.

2. Τα Εξεταστικά Κέντρα οφείλουν να αναρτούν στην εφαρμογή τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, την ημερομηνία και την ώρα της εξέτασης τουλάχιστον επτά (7) ημέρες πριν από τη διεξαγωγή τους.

3. Τα παράβολα πληρώνονται ομαδικά από το Εξεταστικό Κέντρο και μόνον από αυτό, για όλους τους υποψήφιους που συμμετέχουν σε ένα τμήμα Εξέτασης. Επομένως σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να σπεύδουν να πληρώνουν παράβολο ατομικά.

4. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιοχής όπου εδρεύει το Εξεταστικό Κέντρο, μπορούν να διενεργούν απροειδοποίητους ελέγχους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρείται ο Κανονισμός Εξετάσεων και διασφαλίζεται το αδιάβλητο της εξέτασης.


Ολόκληρο το έγγραφο του Υπουργείου, μαζί με τον επισυναπτόμενο Κανονισμό Εξετάσεων μπορείτε να το δείτε εδώ.


Σύμφωνα με το έγγραφο, το σύστημα εξετάσεων είναι έτοιμο να λειτουργήσει άμεσα, με τη δημοσίευση της ΚΥΑ για το παράβολο. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως η σχετική εφαρμογή που βρίσκεται στον σύνδεσμο http://ppp-usercert.minagric.gr/ είναι ακόμη ανενεργή (υπό κατασκευή). Ελπίζουμε πάντως ότι θα “ανοίξει” μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.



Η Κ.Υ.Α. για το παράβολο εξέτασης του Πιστοποιητικού Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου