25 Ιουνίου 2013

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου


Share Button

Περιφέρεια ΗπείρουΕκτεταμένες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια για τη βελτίωση του Οδικού Δικτύου και τις Αγροτικές Υποδομές:


Εκτεταμένες παρεμβάσεις κυρίως για την αποκατάσταση των ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου, προχωρά με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός των έργων φθάνει το 1,6 εκατομμύριο ευρώ.


Επίσης η Περιφέρεια προωθεί νέα έργα, για τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών στις Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας, των οποίων ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 236.600 ευρώ.


Αναλυτικά:


ΟΔΙΚΑ: Δημοπρατούνται έργα για:


Α’ Εθνικό Δίκτυο:

- Αποκατάσταση ζημιών στις Εθνικές Οδούς Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, Ε.Ο. Ιωαννίνων – Πρέβεζας, Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς, προϋπολογισμού 100.000 ανά δίκτυο, ήτοι συνολικά 300.000 ευρώ.

- Αντιμετώπιση κατολίσθησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη Χ.Θ. 13+600», προϋπολογισμού € 40.000.

- Αποκατάσταση συνδετήριων οδών με εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας στην είσοδο της πόλης Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 50.000.


Β’ Επαρχιακό Δίκτυο:

- Αποκατάσταση οδού Ιτέας, προϋπολογισμού € 30.000.

- Αποκατάσταση οδού Μηλιωτάδες – Τρίστενο (Τσίπιανη) και κατασκευή σαρζανέτ, προϋπολογισμού € 50.000.

- Αποκατάσταση οδού από εθνική οδό προς Λαγκάδα Κόνιτσας, προϋπολογισμού € 70.000

- Αποκατάσταση 36ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Ιωαννίνων – Κατασκευές ασφαλτοταπήτων, προϋπολογισμού € 100.000

- Εργασίες αποκατάστασης 4ης επαρχιακής οδού Άρτα – Ροδαυγή – γέφυρα Πλάκας, προϋπολογισμού € 100.000

- Εργασίες συντήρησης ορεινού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 200.000

- Συντήρηση δρόμου Πετράλωνα – Γέφυρα Κονδύλη Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

- Αποκατάσταση βατότητας οδών στο Δ.Δ. Ροδαυγής Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 40.000 ευρώ.

- Εργασίες αποκατάστασης 23ης επ. οδού στις θέσεις Βουργαρέλι Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

- Εργασίες αποκατάστασης της 12ης επαρχιακής οδού στις θέσεις Αστροχώρι, Μεγαλόχαρη, Μεσόπυργος στα όρια νομού Αιτωλοκαρνανίας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

- Εργασίες συντήρησης πεδινού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

- Εργασίες αποκατάστασης της επ. οδού Άρτας – Καρδίτσας, στις θέσεις μετά τη γέφυρα Άνω Καλεντίνης, Κρανιές πριν τον οικισμό Μηλιανών και πριν τον οικισμό Πηγών, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.


Αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των έργων:

- Αποκατάσταση οδού Θεοδώριανα προς Θεσσαλία Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος η Ο.Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΜΑΣ & ΣΙΑ.

- Αποκατάσταση ζημιών στην Επαρχιακή οδό Άγ. Θεόδωροι-Γκρίκα Δήμου Σουλίου, προϋπολογισμού € 160.000. Ανάδοχος η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

- Αποκατάσταση ζημιών στην Επαρχιακή οδό Βρυσέλλα-Αετός του Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού € 76.000. Ανάδοχος η Μπάγια – Ντέτσικα Λαμπρινή.


ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕ ΑΡΤΑ- ΠΡΕΒΕΖΑ:


Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:

- Τη δημοπράτηση ενός ακόμη έργου για τη συντήρηση τάφρων και χειμάρρων Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

- Την ανάθεση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης-αντιστήριξης τμήματος κεντρικής διώρυγας 2Δ πεδιάδας Αχέροντα», προϋπολογισμού € 24.600.

- Προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό, αλιευτικού Συνεταιρισμού Ανέζας, προϋπολογισμού € 12.000.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΡΑΧΗ:


Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την τεχνική μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Βασικές ισοπεδώσεις στο αγρόκτημα Βαλανιδόρραχης Π.Ε. Πρέβεζας». Το έργο είναι προϋπολογισμού € 100.000 και θα εκτελεστεί με αυτεπιστασία, με τον μηχανικό εξοπλισμό και το εργατοτεχνικό προσωπικό της Π. Ε. Πρέβεζας.


Στο αγρόκτημα, που περιλαμβάνει συνολικά 2.100 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, έχει κατασκευασθεί εγγειοβελτιωτικό έργο και έγινε αναδασμός κατά το παρελθόν. Εκκρεμούσαν ωστόσο οι βασικές ισοπεδώσεις και άλλα συμπληρωματικά έργα που προέκυψαν από τον αναδασμό, τα οποία και θα κατασκευαστούν με μηχανήματα και προσωπικό της Π.Ε. Πρέβεζας, προκειμένου να γίνει η προσαρμογή των αγροτεμαχίων στη νέα διάταξή τους.. Η ολοκλήρωση των εργασιών εκτιμάται ότι θα γίνει σε έξι περίπου μήνες.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ:


Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 940.495,87 ευρώ. Στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε το Πρακτικό Ελέγχου των Δικαιολογητικών Κατακύρωσης της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο ο διαγωνισμός κατακυρώνεται στην εταιρεία ENCORE A.E. H απόφαση της Επιτροπής ελήφθη σε συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου 2013, παρουσία εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων εταιριών. Σημειώνεται ότι δεν υφίστανται πλέον δικαστικές εκκρεμότητες καθώς εταιρία που είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού παραιτήθηκε αυτών την ημέρα της Δίκης, ενώ είχε προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία απορρίφθηκε αίτημά της για έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής των διαγωνιστικών διαδικασιών.


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠ. ΟΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑ- ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ:


Από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.», υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας- Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Λυκόστομο)». Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 12,435 εκ. ευρώ και ο υπό βελτίωση δρόμος είναι μήκους 10 χιλιομέτρων. Ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2015.



Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου