20 Ιουνίου 2013

Π.Α.ΜΕ.: Ανακοίνωση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Share Button

no_logoΗ Γραμματεία Κλαδικής Επιτροπής του Π.Α.ΜΕ. Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων:


«« Επέστρεψαν δριμύτεροι η εισαγγελία Ιωαννίνων και η διοίκηση του νοσοκομείου ΠΓΝΙ για να εφαρμόσουν αναδρομικά το δόγμα «νόμος και τάξη» της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) και της Ε.Ε. , για μία υπόθεση που υποτίθεται ότι έχει εξεταστεί και κλείσει εδώ και 8 μήνες με πλήρη κατάρρευση των καταγγελιών.


Συγκεκριμένα ανασύρουν και συνεχίζουν την διερεύνηση της υπόθεσης περί «νομιμότητας της διενέργειας Γενικών Συνελεύσεων (ΓΣ)» που είχε διερευνηθεί στη βάση της ψευδούς καταγγελίας χειρουργών του νοσοκομείου ότι υπήρξε «παρακώλυση της λειτουργίας και κατάληψη των χειρουργείων από νοσηλευτές» κατά τη διάρκεια της ΓΣ του σωματείου εργαζομένων πέρυσι στις 12 Ιουνίου 2012.. Μία υπόθεση που υποτίθεται ότι έχει εξεταστεί και κλείσει εδώ και 8 μήνες, με πλήρη κατάρρευση των καταγγελιών.


Η εισαγγελία επανέρχεται πιο επιθετικά και ζητάει τα πλήρη στοιχεία των νοσηλευτών χειρουργείων του ΠΓΝΙ που όπως αναφέρει «εγκατέλειψαν αδικαιολόγητα» την εργασία τους συμμετέχοντας στην ΓΣ. Επίσης ζητά και τα πλήρη στοιχεία αυτών που τους έδωσαν άδεια να εγκαταλείψουν τη θέση τους, στοχοποιώντας και τους προϊστάμενους νοσηλευτές των χειρουργείων. Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ενώ πέρσι απαντούσε ότι δεν έχουν καμία βάση οι καταγγελίες και εγκαλούσε τους χειρουργούς για αδικαιολόγητη ενέργεια, σήμερα αλλάζει στάση και στηρίζει την παρέμβαση της εισαγγελίας δηλώνοντας ότι «δεν ενημερώθηκε για πιθανή αδικαιολόγητη εγκατάλειψη θέσης».


Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη προώθηση της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) και της Ε.Ε. για απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων με την αξιοποίηση και των πειθαρχικών διώξεων. Την προώθηση της πολιτικής απαγόρευσης και καταστολής των αγώνων ώστε να μπορεί να διασφαλιστεί η «εύρυθμη» λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις ΑΕ, με υπάκουος και φθηνούς εργαζόμενους και καταλήστευση των ασθενών είτε με τα «νόμιμα χαράτσια» είτε με τα «παράνομα» φακελάκια. Συνολικότερα την πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία- πρόνοια (ιδιωτικές ασφαλιστικές, πολυεθνικές φαρμάκου κλπ).


Ο ένας κλάδος πίσω από τον άλλον (ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί κλπ), με τη στήριξη της αστικής «δικαιοσύνης», βιώνουν την τρομοκρατία, την καταστολή των αγώνων για να προχωρήσει η πολιτική στήριξης των κερδών των επιχειρηματιών, που απαιτεί και απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων, εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιας περιουσίας.


Η εισαγγελία Ιωαννίνων θα έπρεπε να απασχοληθεί με τις πραγματικά επικίνδυνες και απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας που έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό από την πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε. στα νοσοκομεία, ΚΥ και ιδρύματα όλης της περιοχής της Ηπείρου. Την έλλειψη προσωπικού, φαρμάκων, υλικών, την εξουθένωση του απλήρωτου προσωπικού, τις ζωές που χάνονται γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για υπηρεσίες υγείας κ.α.


Απέναντι σε όλα αυτά κατάπτυστη είναι η στάση της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) του σωματείου του νοσοκομείου. Αρνήθηκαν όλες τις προτάσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για αγωνιστική απάντηση με το επιχείρημα να μην «προκαλέσουμε πανικό» και αρνήθηκαν και την δημοσίευση του γεγονότος στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με τη διοίκηση.


Στην πρακτική αυτή δεν βλέπουν καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων αλλά μια τυπική διαδικασία για να κλείσει με πλήρη στοιχεία ο φάκελος. Για άλλη μία φορά υλοποιούν την λογική του «κουκουλώματος», της συνεννόησης με την διοίκηση- κυβέρνηση, της υποταγής και της εκμετάλλευσης του φόβου των εργαζομένων για να καλλιεργούν την ατομική λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθείτο», παλιά τέχνη του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ


Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να οργανώσουμε άμεση τα πάλη. Η επίθεση αυτή ακόμη και στο δικαίωμα της ΓΣ αφορά όλους τους εργαζόμενους όλων των δημόσιων νοσοκομείων και κλάδων και απαιτεί την άμεση καταδίκη και απάντηση.


- Δεν θα περάσει η τρομοκρατία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η καταστολή των αγώνων

- Απαιτούμε να αποσυρθούν οι καταγγελίες, να σταματήσει η εισαγγελική έρευνα

-Καμία διαθεσιμότητα- απόλυση υγειονομικού ή άλλου δημόσιου υπαλλήλου

- Να καταργηθούν τα χαράτσια στα δημόσια νοσοκομεία και κάθε πληρωμή για εξετάσεις και φάρμακα.

- Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθλαψη για κάθε ανασφάλιστο, άνεργο χωρίς όρους και προϋποθέσεις

- Καμία συγχώνευση – κατάργηση κλινικών, τμημάτων, ΚΥ και νοσοκομείων.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

- Πλήρη αποκλειστική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες.


Όχι στα δημόσια νοσοκομεία – επιχειρήσεις. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία- πρόνοια για όλο το λαό- Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης »»



Π.Α.ΜΕ.: Ανακοίνωση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου