27 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη εταίρων του προγράμματος VERSO


Share Button

Περιφέρεια ΗπείρουΣυνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη είχαν σήμερα οι εταίροι του προγράμματος VERSO (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση) από τη μη κερδοσκοπική δημοτική εταιρεία της επαρχίας Lippe της Γερμανίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι Γερμανοί εταίροι τις τελευταίες ημέρες επισκέπτονται τα Γιάννινα και συναντώνται με φορείς απασχόλησης της περιοχής, καθώς και την Περιφέρεια (μια από τις συνολικά οκτώ Περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα). Από την Ήπειρο στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Σε συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος της συνάντησης, η υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος VERSO (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση) εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευ. Μπράτη, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπ. Πανταζής και οι Γερμανοί εταίροι αναφέρθηκαν στην πορεία του προγράμματος.


* Το πρόγραμμα VERSO (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση) χαρακτηρίζεται από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μέσω της μάθησης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, οι οποίες είναι εστιασμένες στην εθελοντική εργασία. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καταρτιστεί ένας ευρωπαϊκός κατάλογος καλής πρακτικής, ο οποίος θα επιτρέψει στις δημόσιες αρχές να επιλέξουν και να καθιερώσουν καλές πρακτικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.



Επίσκεψη εταίρων του προγράμματος VERSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου