19 Ιουνίου 2013

Χρήστος Γκόκας για τη ΔΟΥ Άρτας


Share Button

ΠΑΣΟΚΤην παραμονή και τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στη ΔΟΥ Άρτας ζητά με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.


Στο θέμα αυτό επανέρχεται ο βουλευτής, σε συνέχεια σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει στον Υπουργό, προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή στο πλαίσιο των επίκαιρων ερωτήσεων.


Στην ερώτησή του ο βουλευτής τονίζει πως ο προωθούμενος σχεδιασμός για τη ΔΟΥ Άρτας πρέπει να επανεξεταστεί και να αναθεωρηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί καθώς δεν έχει λάβει υπόψη της ορισμένες βασικές παραμέτρους, όπως τις αυξημένες φορολογικές και ελεγκτικές ανάγκες της ΔΟΥ Άρτας, η οποία εξυπηρετεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων αρκετές εκ των οποίων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, το μέγεθος της υπηρεσίας σε προσωπικό και υποδομές, το οικονομικό ύψος της λειτουργίας της, το ύψος των εσόδων που είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την υπηρεσία μεταφοράς καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μετακινήσεις και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών αλλά και γενικότερα στην επιχειρηματική, οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα ολόκληρου του νόμου.


Αναφέρει, επίσης, πως με την απόφαση αυτή «αποδυναμώνουμε ένα ήδη παραγωγικό και αποδοτικό κομμάτι του φοροελεγκτικού μηχανισμού».


Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:


«« ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: “Παραμονή και συνέχιση της λειτουργίας των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στη ΔΟΥ Άρτας”:


Κύριε Υπουργέ,


Επανέρχομαι, σε συνέχεια σχετικής ερώτησής μου, στο ζήτημα που έχει προκύψει όσον αφορά στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της ΔΟΥ Άρτας και μεταφοράς τους στη ΔΟΥ Πρέβεζας.


Επανέρχομαι γιατί η απόφαση υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού αφενός κρίνεται άδικη και αφετέρου αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην οικονομική, επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα του Νομού.


Μια απόφαση που δεν έλαβε υπόψη τις αυξημένες φορολογικές και ελεγκτικές ανάγκες της ΔΟΥ Άρτας, η οποία εξυπηρετεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων αρκετές εκ των οποίων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.


Μια απόφαση που δεν έλαβε υπόψη το γεγονός πως η ΔΟΥ Άρτας είναι μια από τις πρώτες σε σειρά εφορίες που έχει καλύψει τους οικονομικούς της στόχους για το 2013, το μέγεθος της υπηρεσίας σε προσωπικό και υποδομές, το οικονομικό ύψος της λειτουργίας της και κυρίως το ύψος των εσόδων που είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την υπηρεσία μεταφοράς.


Μια απόφαση που δεν έλαβε υπόψη τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που δημιουργούνται στις μετακινήσεις και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών, οι οποίοι καλούνται πλέον να διανύουν πολύ μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις.


Κύριε Υπουργέ, η απόφαση αυτή πολύ φοβάμαι πως θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, τόσο για το Δημόσιο όσο και για τους φορολογούμενους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.


Πιστεύω πως με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνουμε ένα ήδη παραγωγικό και αποδοτικό κομμάτι του φοροελεγκτικού μηχανισμού.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σκέφτεστε να επανεξετάσετε το ζήτημα και να άρετε την απόφαση για ενοποίηση και μεταφορά των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού από τη ΔΟΥ Άρτας στη ΔΟΥ Πρέβεζας; »»



Χρήστος Γκόκας για τη ΔΟΥ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου