25 Ιουνίου 2013

Δήλωση Κ. Τασούλα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις


Share Button

Κ. ΤασούλαςΟ βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«« Λένε πως τη στατιστική κάποιοι την χρησιμοποιούν όπως ο μεθυσμένος το δημοτικό φανοστάτη: Για να στηριχθούν παρά για να φωτισθούν! Το ίδιο πάνε να κάνουν κάποιοι και με την προσωρινή διαταγή της 17-6-2013 που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο του ΣτΕ. Ένα μικροσκοπικό διατακτικό, μόλις 12 σειρών, πίσω από το οποίο πάνε να κρύψουν μία τεράστια αμηχανία και τελικά άρνηση γύρω από την κατανόηση της ανάγκης να προχωρήσουν, επιτέλους, οι μεταρρυθμίσεις σε αυτή τη χώρα.


Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ αντιλαμβάνονται πως η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με την κολοκυθιά ή με το κρυφτούλι. Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις ευθύνης ασυνήθιστες για να μπει τέρμα σε ό,τι οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό. Η Κυβέρνηση αποφάσισε την επανασύσταση της ΕΡΤ μέσα από ένα πιο σφιχτό και πιο νοικοκυρεμένο σχήμα. Η ΕΡΤ είναι διαχρονικά, κατά κοινή ομολογία, η εμβληματική δημόσια υπηρεσία της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης και της αναποτελεσματικότητας (έχει ακροαματικότητα μόλις 4%).


Οι εκπρόσωποι της ακινησίας που νομίζουν ότι τάχα αυτό που συμβαίνει είναι μία παρένθεση και όχι μία πρόκληση μεγάλων αλλαγών καταφεύγουν στο «νομικό συναισθηματισμό» ως μέσον ερμηνείας νομικών κειμένων. Η μέθοδός τους είναι μονότονη. Και εδώ κρυφτούλι. Κρύβονται από τις ευθύνες τους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας όμως δεν είναι καταφύγιο κάθε φυγεύθυνου. Είναι καταφύγιο νομιμότητας, η οποία και θα τηρηθεί. Μόνο που η νέα ΕΡΤ δεν είναι θέμα νομιμότητας. Είναι θέμα πολιτικής. Είναι θέμα των βημάτων που πρέπει να γίνουν για να ξεφύγουμε από την κρίση. Όσοι πιστοί προσέλθετε! »»



Δήλωση Κ. Τασούλα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου