20 Ιουνίου 2013

"3 κλικ Αριστερά": Ανακοίνωση


Share Button

3 κλικ ΑριστεράΗ δημοτική παράταξη «3 κλικ Αριστερά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«« “Το Γαϊτανάκι πλέκεται από πολλούς”:


Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του μεγάλου ελλείμματος στα ταμία του Δήμου και σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, με τη γνωστή μέθοδο του επιμερισμού μεταξύ των δυο παρατάξεων που κυριάρχησαν στα δημοτικά πράγματα της Πόλης την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, ξεκίνησε ένα Γαϊτανάκι αποκαλύψεων οικονομικής κακοδιαχείρισης και σε άλλα νομικά πρόσωπα του Δήμου η οποία εκτείνεται σε βάθος δημοτικών περιόδων και χρόνου.


Η όλη διαχείριση του ζητήματος τόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής (παράταξη Φίλιου) όσο και από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης (Παράταξη Γκόντα) καταδεικνύει μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού της Γιαννιώτικης κοινωνίας, η οποία σαστισμένη και προδομένη βλέπει τα δικά της χρήματα σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης να ¨κάνουν φτερά¨ και τους δυο κατεξοχήν πολιτικά υπεύθυνους για την τραγική εικόνα του Δήμου «περί άλλων να τυρβάζουν».


Η παράταξή μας με αίσθηση ευθύνης και σεβασμού τόσο απέναντι στους δημότες της Πόλης όσο και στο θεσμό της αυτοδιοίκησης που βάναυσα, κακόγουστα και προκλητικά κακοποιείται τόσο από το Δήμαρχο όσο και από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ζητά άμεσα τον πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Ιωαννιτών από την 1/1/1999 δηλ. από την σύσταση και λειτουργία των Καποδιστριακών Δήμων (Δήμος Ιωαννιτών, πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι που εντάχθηκαν στο σημερινό ενιαίο Δήμο και εποπτευόμενοι φορείς).


Παράλληλα με την απόδοση ευθυνών όπου και για όσους θα προκύψουν, ζητούμε την ανάληψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την κάλυψη όλων των ταμειακών ελλειμμάτων και επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου.

Η αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης στο Δήμο δεν είναι μόνο ζήτημα ηθικής τάξης αλλά αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό ενός βιώσιμου Δήμου στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ανέχειας και κρίσης.


Τα οικονομικά των Δημοτών και το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με την σκοπιμότητα και την ελαφρότητα κοκορομαχίας μεταξύ των δυο πολιτικά συνυπεύθυνων, Φίλιου & Γκόντα, για την αποτυχημένη όπως αποδεικνύεται, διαχείριση του Δήμου. »»



"3 κλικ Αριστερά": Ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου