26 Ιουνίου 2013

Π.Α.ΜΕ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο


Share Button

no_logoΑνακοίνωση της Γραμματείας Π.Α.ΜΕ. Ιωαννίνων για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:


«« Η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αποκαλυπτική για κάθε άνεργο, για κάθε νέο ζευγάρι και την λαϊκή οικογένεια που αγωνιά για τον αν θα στείλει τα παιδιά στον παιδικό σταθμό φέτος.


Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και λύση στο καυτό πρόβλημα των παιδικών σταθμών.


Ο Δήμαρχος αντί να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων βρήκε και κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά για να αποδείξει ότι νόμιμα φτιάχνει την πίστα θαλασσίου σκι στη λίμνη ώστε να γίνουν οι πανευρωπαϊκοί αγώνες των πολυεθνικών.


Δεν βρήκε όμως ούτε ένα επιχείρημα να απαντήσει γιατί δεν χρησιμοποιεί δημοτικά κτίρια όπως το ΚΕΚΩΠ για να φτιάξει νέους παιδικούς σταθμούς, να φιλοξενηθούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.


Δεν βρήκε κανένα επιχείρημα για το γεγονός ότι φορτώνει με δημοτικούς φόρους και ανταποδοτικά τέλη τους ανέργους. Ότι καθώς οι άνεργοι αδυνατούν να πληρώσουν, και όσο η Δημοτική Αρχή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ αρνείται να τους απαλλάξει από αυτό το φορτίο, βάζει και αυτή από την πλευρά της το λιθαράκι για τις κατασχέσεις κατοικιών που έρχονται.


Η παράταξη της ΝΔ στην ουσία ευθυγραμμίστηκε με την πολιτική του Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αφού για το συγκεκριμένο θέμα για λόγους σκοπιμότητας δεν πήρε καμία θέση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του βουλευτή κ. Μαντά επίσης δεν πήρε θέση για τα συγκεκριμένα προβλήματα γιατί η λογική του βρίσκεται στην διαχείριση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.


Οι άνεργοι της πόλης ας κρατήσουν τα λόγια του Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι “τα μέτρα προστασίας των ανέργων είναι σύνθημα”, και τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να αγοράζει μετοχές της Εθνικής, να συμμετέχει με τα χρήματα του Δήμου στην ανακεφαλαίωση της τράπεζας, και να κόβει το νερό σε οικογένειες που δεν μπορούν να το πληρώσουν.


Οι Γιαννιώτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν όλες τις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος με όποια μορφή κι αν παρουσιάζονται και να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ, να συγκροτήσουν τη Λαϊκή Συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για λύσεις με βάση τις ανάγκες τους. »»



Π.Α.ΜΕ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου